Posibilitate sarcina dupa 45 de ani!

Intrebare Kristina:Buna ziua. Va lansez o provocare. Sunt o femeie de 45 de ani,cu 2 nașteri naturale,care vrea sa mai rămână însărcinată și evident sa nască. Care sunt șansele, stiu de 3%,dar problemele pe lângă vârstă mai sunt 2 fibromi,care nu știu de care sunt,cum sunt,unde sunt și o glanda tiroida extirpat,în urma căreia urmez tratament de substituție. Mai am șanse, sa mai fiu mamica unui copil sănătos? Mulțumesc anticipat!

Raspuns:

Dr. Silviu Istoc
Dr. Silviu Istoc Medic specialist Obstretica-Ginecologie, Chirurgia ginecologica minim invaziva, Medicina Materno-Fetala https://www.dristoc.ro

Teoretic, daca mai sunt menstruații înseamnă că nu s-a ajuns la menopauză deci ar mai fi șanse să se poată obține o sarcina. Fibroamele nu înseamnă automat că o sarcina nu poate fi păstrată, deci teoretic ar trebui să ajungeți cu bine la termen. Tiroida ați spus că este înlăturată însă luați și tratament de substituție, deci nici aici nu ar trebui sa fie probleme.

Totuși, ați observat că până acum am folosit destul de frecvent cuvântul „teoretic”. Pentru a putea oferi un răspuns mai complet am nevoie sa fac un control și să identific toate particularitățile. Chiar daca varsta este aparent inaintata, am nevoie sa vad care mai este rezervă ovariana. Chiar daca aveți doar 2 fibroame, am nevoie sa știu exact cum sunt dispuse și cât de mari sunt. Chiar dacă luați tratament de substituție tiroidiana, am nevoie sa verific dacă dozele sunt corecte pentru organismul Dvs.
In concluzie, se pot oferi răspunsuri pertinente doar in urma unui consult.
Dr. Silviu Istoc

Data publicarii: Luni 23 August, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook