Fructe indicate si fructe interzise pentru inceputul diversificarii

Diversificarea bebelusului incepe in functie de modul in care a fost hranit – exclusiv la san, mixt sau cu formula de lapte. Unii pediatri recomanda introducerea alimentelor incepand cu varsta de 4 luni pentru bebelusii hraniti cu formula, insa Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda varsta de 6 luni pentru toti bebelusii.

Cu ce incepem diversificarea?

Unii pediatri considera ca ar fi mai bine sa se inceapa cu legumele insa majoritatea recomanda fructele ca fiind primele alimente din meniul diversificat al bebelusului. Mai exact sucul proaspat de fructe, la inceput in cantitati foarte mici, apoi din ce in ce mai mult pana la 30 ml si din ce in ce mai gros – piure.

Fiecare aliment nou se introduce pe rand, cate unul, cu pauza de minim 3-4 zile intre ele timp in care mamica observa daca bebelusul are vreo reactie negativa.

Nu toate fructele sunt indicate pentru inceputul diversificarii. Iata ce fructe ar trebui sa folosim si ce fructe ar trebui evitate.

Fructe indicate pentru inceputul diversificarii:

* mar
* piersica
* portocala
* mandarina

Dupa varsta de 1 an: banana

Fructe interzise pentru inceputul diversificarii:

* capsuni
* kiwi
* rodia
* zmeura
* prune
* cirese
* struguri
* pepene rosu

Motivele pentru care aceste fructe nu sunt indicate: au seminte, su potential alergenic ridicat sau irita colonul.

Data publicarii: Duminică 22 Iunie, 2014

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook