Salinoterapia pentru copii si adulti – un nou mod de a ne mentine sanatatea

Exista nenumarate studii de specialitate care ne indica inca de ani buni beneficiile salinoterapiei in tratarea si/sau ameliorarea diferitelor afectiuni respiratorii sau ale pielii.

De la tratarea unei banale raceli la cea a astmului, a bronsitelor, a fibrozei chistice, sau intarirea sistemului imunitar, eficacitatea salinoterapiei a fost dovedita in nenumarate randuri.

Cum ii ajuta salinoterapia pe cei mici

Pentru cei mici, salinoterapia reprezinta cea mai buna alternativa pentru tratarea problemelor respiratorii. Tratamentul este 100% natural si consta in inhalarea aerosolilor salini intr-un mediu special amenajat, in care copiii se vor simti confortabil.

Sedintele de salinoterapie vor ajuta la curatarea cailor respiratorii, tratarea infectiilor auriculare, preventia si tratamentul alergiilor sezoniere, obtinandu-se astfel imbunatatiri semnificative la nivelul respiratiei, calitatii somnului, precum si a starii generale.

Adultii pot beneficia si ei de efectele salinoterapiei

Salinoterapia este o metoda alternativa, dar si complementara de prevenire si tratament pentru diverse afectiuni respiratorii si in cazul adultilor, fie ca vorbim de sinuzite, rinite, bronsolite, avand in acelasi timp beneficii demonstrate asupra intregului organism: intareste imunitatea, sustine detoxifierea organismului, imbunatateste functionarea aparatului digestiv, sustine regenerarea pielii, ajuta la reducerea efectelor oboselii si stresului.

In testarile clinice, salinoterapia s-a dovedit a fi eficienta in reducerea simptomelor pentru o varietate de boli respiratorii si ale pielii, demonstrand o imbunatatire in:

– 97% din cazurile de bronsita cronica si fibroza chistica;
– 85% din cazurile de astm usor sau moderat;
– 75% din cazurile de astm sever.

Aerosolii se definesc ca fiind micro-particule, aflate in suspensie intr-un mediu gazos, respectiv atmosfera. Acesti aerosoli pot fi micro-particule solide, lichide sau gazoase care pot ramane in atmosfera intervale de timp cuprinse de la cateva ore pana la durate de ordinul zilelor, saptamanilor sau chiar anilor.

Durata de plutire este conditionata de umiditate, temperatura, miscarea aerului, variatiile de presiune etc. Aceste micro-particule ,,plutesc” datorita ciocnirii repetate cu moleculele de aer, moleculele de apa din atmosfera, anumitor interactiuni electro-chimice.

Salina by ABC – locul ideal pentru salinoterapie

In 2012, Acvatic Bebe Club a pornit la drum ca un club dedicat celor mici, avand drept obiectiv introducerea educatiei acvatice in viata acestora inca de timpuriu.

Din dorinta de a raspunde cat mai bine nevoilor pietei, dar mai ales datorita preocuparii sincere atat fata de sanatatea celor mici cat si a celor care ii au in grija, s-a nascut in 2014, Salina by ABC, situata in aceiasi incinta, respectiv Str. Delea Noua, nr. 15, sector 3 , la aproximativ 10 minute de condus fata de Piata Unirii.

In cadrul salinei s-au folosit sare de Himalaya si sarea adusa din mina de la Praid pentru a crea un mediu hipo-bacterial si fara alergeni, atent controlat din punct de vedere termic, al umiditatii si al ventilatiei. Acest mixt de factori, atent controlati, permit ca 45 de minute intr-o salina artificiala sa echivaleze cu minimum 4 ore intr-o salina de adancime.

Pentru ca timpul in salina sa fie unul de calitate, adultii au la dispozitie o mini-biblioteca, reviste, serviciu wi-fi gratuit, grila variata de programe TV; iar pentru copii exista o selectie diversa de jucarii, carti de colorat, masa de fotbal.

In fiecare Duminica se organizeaza evenimente dedicate copiilor: spectacole de circ, de magie, de teatru sau muzical, promovate pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/salinabyabc/

Accesul in salina este permis numai in baza prezentarii avizului medical si a programarilor, ce pot fi realizate la numarul de telefon: 0733809377 sau pe adresa salina@acvaticbebeclub.ro

Mai multe detalii despre Salina by ABC si Acvatic Bebe Club gasiti pe site-urile www.salinabyabc.ro  si www.acvaticbebeclub.ro , dar si la telefon 0733.809.377.

Data publicarii: Marți 28 Martie, 2017

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook