Nastere Cezariana Armonia Hospital Constanța Februarie 2023 Dr. Ionescu Alexandra

Povestea nasterii copilului nostru a inceput o data cu decizia de a naste la peste 300 km distanta de casa – decizie asumata, bine cantarita si pe care nu am regretat-o ulterior. Daca am mai alege inca o data, am alege acelasi loc, dar intr-un alt context. Am aflat despre Armonia Hospital din Constanta din online, chiar inainte de a ramane insarcinata si din descrierea si experientele altor familii, consideram ca a fost si este locul care s-a potrivit cel mai bine cu un spatiu medical sigur care sa ofere o nastere „ca acasa”, mai ales in ceea ce priveste accesul permanent al sotului pe toata perioada travaliului, nasterii si internarii.

Doamna Dr. Ionescu Alexandra a fost de departe persoana calda, empatica si care a dat dovada de mult profesionalism pe toata durata travaliului.
Desi am ajuns acolo si din dorinta de a naste natural si nemedicalizat, lucrurile au luat o intorsatura nedorita, dar cred ca necesara la acel moment, iar nasterea s-a transformat intr-o operatie cezariana. Desigur, sotul a avut acces langa mine chiar si in acest context, ceea ce ne face sa alegem din nou aceasta maternitate si pentru a naste a doua oara.

Partea mai putin placuta a experientei, care mi-a lasat un gust amar si care mi-a inundat gandurile vreme indelungata, a fost relationarea cu moasa. Noi am optat pentru nastere cu moasa, desi poti alege fara, dar din nefericire cred ca tocmai aceasta interactiune a fost factorul care a dus in cele din urma la o cezariana nedorita.

Am ajuns la maternitate cu un travaliu activ, contractii bune, la 5 minute, col deschis si sters, dar fara dilatatie. Dilatatia a avansat rapid in timpul noptii, pana pe la 6, iar apoi ceva mai greu, dar am ajuns la dilatatie completa si cu toate astea copilasul nu intra in canalul nasterii. Detalii sunt multe si neplacute, insa as vrea doar sa mentionez ca moasa (disponibila la acel moment – spitalul are doua moase) a dat dovada de lipsa de profesionalism si de empatie/compasiune. Impresia lasata a fost doar a unui om care vine la locul de munca din obisnuinta, dar nu neaparat din vocatie. In final, dupa un travaliu de peste 20h, am acceptat o nastere cezariana si am intampinat minunea care ne-a fost data dupa cativa ani de infertilitate.

Lasand deoparte experienta avuta cu moasa, personalul Armonia Hospital este deosebit si promoveaza intr-adevar un mediu cald si prietenos cu familia. De un asa context ar trebui sa aiba parte orice femeie care aduce un copil pe lume.

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 1 Aprilie, 2024

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Constanta | Dr. Alexandra Ionescu | Spitalul Armonia

Articole Similare

Experienta Neutra
Experienta Neutra - aceasta poveste relateaza o experienta in general neutra despre Nașterea prin Cezariană.
bebelus

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook