Nastere Cezariana Spitalul Medicover Bucuresti Aprilie 2023 Dr. Andreea Cotuna

Buna! Va scriu experienta nasterii mele deoarece sunt sigura ca sunt acolo undeva mamici care se intreaba cum o sa fie (cum am fost si eu de altfel). Am decis sa nasc la spitalul Medicover din Bucuresti datorita doamnei Dr. Andreea Cotuna (un doctor dedicat si pregatit sa te ajute oricand).

Din momentul in care am implinit 37 saptamani de sarcina doamna doctor m-a sfatuit sa merg regulat din 2 in 2 zile) la monitorizari fetale. Am decis sa nasc prin cezariana impreuna, deoarece bebe avea deja 3kg la 28 saptamani de gestatie.

Pe data de 19 aprilie 2023 am ajuns in cadrul spitalului pentru monitorizare si aflu ca am contractii si ca voi intra in operatie intr-o ora. Zis si facut, m-au dus in salon unde mi-au facut o a doua monitorizare si mi-au introdus o branula cu care am ramas pana la externare. Dupa aproximativ 20 min o doamna asistenta a venit sa ma duca in sala de operatie unde mi s-a facut rahianestezia.

Majoritatea viitoarelor mamici se sperie de aceasta anestezie, nu este cazul! Aceasta a fost prima sarcina si prima operatie pe care am avut-o in viata mea. Imediat dupa aplicarea anesteziei nu imi mai simteam picioarele si am fost ajutata sa ma intind pe masa de operatie. Procedura a inceput si nu am simtit nimic ci doar presiune in momentul cand l-au scos pe bebe (dupa incizie vei fi apasata pe burta in partea de sus ca bebe sa iasa usor prin respetiva taietura). Imediat mi-am vazut fiul, l-au dus pe un pat incalzit, l-au sters si mi l-au adus sa il vad. In scurt timp l-au scos din sala de operatie (este foarte frig in sala si nu este un mediu bun pentru un nou nascut). Am fost cusuta, curatata si dusa imediat in rezerva in care urma sa stau 4 zile (am mai auzit mamici care au stat cateva ore la terapie intensiva, nu a fost la fel si in cazul meu). Am fost luata din rezerva sa fiu dusa in operatie la ora 17, fiul meu s-a nascut la 17:40 iar eu m-am intors in rezerva la ora 18:40, deci a durat toata procedura o ora si jumatate. Mi-au adus piticul in camera in jur de ora 20.

Am avut o experienta placuta cu doamna doctor, spitalul si cu doamnele asistente care veneau in ajutor pentru orice la orice ora cu zambetul pe buze. Seara in jurul orei 23 am inceput sa imi misc picioarele iar a doua zi la 6 dimineata am reusit sa ma ridic din pat. Prima data cand te ridici din pat dupa operatie vei avea senzatia ca ametesti si o sa lesini. Recomandare: NU VA UITATI IN JOS!!! PRIVIREA DOAR INAINTE SI RESPIRATI ADANC!! Senzatia dispare in mai putin de 30 sec. Vei avea sonda urinara (la mine a fost introduse dupa ce am fost anesteziata, deci nu am simtit absolut nimic). Dupa ce doamnele asistente considera ca esti ok si te poti duce la baie singura ti se va scoate sonda urinara (nu doare).

Cu cat va miscati mai repede dupa operatie, cu atat va veti reveni mai repede (dupa cele 4 zile de spitalizare eram independenta privind treburile casnice). Pot spune ca mi-am revenit complet dupa operatie cam la 10 zile. Extragerea firelor dupa operatie la fel nu doare.

Per total am avut o experienta foarte buna, recomand atat pe doamnadoctor cat si spitalul. La bebe 2 voi reveni in acelasi loc 🙂

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 29 Mai, 2023

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Andreea Cotuna | Medicover Bucuresti

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea prin Cezariană.
close up of mother and newborn baby hands

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook