Nastere naturala dupa cezariana, cu doamna doctor Szidonia Lacziko, din Oradea

Prima nastere am avut-o in 2017. Cezariana. Mi s-au rupt membranele, iar durerile nu si-au facut aparitia nicicum. La spital, domnul doctor a hotarat ca imi va face cezariana, deoarece „nu avea rost sa ma lase sa ma chinui”. Eu, din nestiinta, din supunere, am acceptat. A fost o cezariana traumatizanta.

Cand m-am trezit din anestezia totala am plans instantaneu si nici nu am avut putere sa imi vad bebele. Recuperarea a fost extrem de grea. Atat psihica cat si fizica. Am aflat apoi de posibilitatea nasterii naturale, dupa cezariana. Am cautat informatii, sa aflu tot ce se putea despre acest subiect. Ne mai doream foarte mult un copil.

In iunie 2020, am aflat marea veste! Stiam clar, ca vreau sa incerc natural. M-am indreptat spre Cluj, unde stiam ca sunt doctori pro NVDC, dar aici, din pacate nu am fost incurajata 100 % sa incerc natural, din cauza pandemiei, mi s-a spus ca daca exista complicatii, e mai dificil de prins un loc in spitalul de stat. In plus, doamna doctor, mi-a spus ca am slabe sanse sa reusesc, daca in prima sarcina nu am avut dureri. Am plecat dezamagita si am renuntat la idee.

Am fost impacata pana in saptamana 37 ca voi face cezariana. Dar sotul a venit intr-o zi acasa si m-a intrebat: „Deci, unde vei naste natural, in Cluj? „. Eu, extrem de contrariata i-am spus ca doar stie ca voi face cezariana ( fusesem programata pe 21 ianuarie). Dar el a zis „Nu, daca asa am pornit, mergem pe aceasta cale!”

In acest fel, i-am scris un mesaj doamnei doctor Szidonia Lacziko, din Oradea, prin care i-am spus ca as dori o programare daca se poate. Programarile online erau TOATE ocupate deja. Doamna doctor a fost extrem de draguta si m-a primit la o consultatie. Ne-a explicat, mie si sotului, tot ce trebuia sa stim. Si din prima, ne-a sugerat acea siguranta, acea incredere, ca se poate si ca va fi bine totul.

Am semnat contractul! In saptmana 39 ne-am mutat in Oradea, nu suntem de acolo, asteptand marele moment. La inceputul saptamanii 40 am fost la o consultatie si mi s-a spus ca mai poate dura 2 saptamani. Am fost dezamagita. Sotului i se termina concediul. Dar a doua zi, dupa consultatie am pierdut din dopul gelatinos si au inceput contractiile.

Toata distractia: pretravaliu si travaliu au tinut de Marti pana Sambata seara, cand in timpul unei contractii mai puternice, mi s-au rupt membranele. Am nascut extrem de repede. Intr-o ora si ceva. Nu pot sa spun ca a fost ceva extrem de dureros! Probabil mi s-a impartit durerea pe zile, eram obisnuita.

Bebe mi s-a pus pe burta pana a pulsat cordonul. Personalul si doamna doctor s-au purtat exemplar! Si uite, ca am reusit! I-am si multumit a doua zi sotului, pentru toata sustinerea, deoarece si in timpul durerilor era cu mine si clar, doamnei doctor, care are puterea sa te convinga ca faci ceea ce trebuie! O clipa nu m-am gandit la riscuri! Am stiut ca asa e normal, natural si sanatos!

Ma simt extraordinar, atat fizic cat si psihic.

Multumesc frumos, sanatate multa!

(Emanuela, Baia Mare)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 2 Martie, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Szidonia Lacziko | Maternitatea Oradea | Oradea

Articole Similare

Woman hardly pushing to give child birth, natural labor and delivery

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook