Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Oradea cu domnul doctor Samuel Geza

Va scriu aceste randuri din Oradea, ne-am dorit foarte mult un copilas si dupa multe experiente, unele negative, am ajuns la doctor Kiss Zoltan, cu ajutorul caruia am ramas insarcinata prin stimularea ovulatiei.

Pe la mijlocul sarcinii m-am mutat la doctor Samuel Geza, un medic de exceptie. Dupa o sarcina perfecta, fara greturi sau dureri, m-am trezit pe la vreo 7 luni aproximativ, ca bebe nu lua in greutate normal. Am mers la inceputul lui Decembrie la control si mi s-a sugerat sa imi verific tensiunea.

Cu fiecare zi ce trecea tot crestea cate putin asa ca dupa doua saptamani am revenit la control si s-a constatat ca bebe nu luase decat 100 grame, asa ca medicul mi-a recomandat sa ma internez pentru a fi sub lupa. Asa ca Luni m-am internat.

Eu am crezut ca prin perfuzii si alte cele se poate hrani, dar m-am trezit in Ajunul Craciunului ca trebuie sa stabilim data cezarienei, ca asa e cel mai bine, deoarce bebe nu se hraneste bine si doar asa il putem ajuta.

Si cand medicul ma consulta, imi tot explica ca bebe tot cam aceeasi greutate o are imi zice „maine iti fac cezariana”. Am ramas socata!!! Ca era prima zi de Craciun! Eu ziceam ca poate in a doua zi sau Lunea. Asa ca n-am avut timp nici sa am emotii. M-a programat pe 25 Decembrie pentru cezariana pentru ca era si de garda, si mi s-a parut cel mai ok avand in vedere situatia mea, ma bucuram sa-l stiu aproape pentru orice eventualitate.

Dimineata cand isi facea turul de control imi zice ca mai tarziu ne pregatim de nastere si nu trece bine timpul ca vine inapoi si ma cheama la consult. Dupa consult pregatirea si sus in salon pentru cezariana!

A fost cel mai bine ca m-a scapat si de emotii! In sala de asteptare am stat vreo 15 minute, pana mi-au pus sonda. M-au adormit total asa ca n-am simtit nimic. Primul lucru cand am deschis ochii a fost sa intreb de copilul meu, stiind ca e mic si a venit devreme pe lume la 31/32 saptamani. Am nascut o frumusete de baiat de 1200 grame, chiar daca am primit o nota foarte mica 3/4 am fost foarte fericita.

Asistentele de la Terapie Intensiva si doctor Dorobantu Ramona sunt de milioane. Am vrut sa dau si eu ceva ca toata lumea si m-a refuzat categoric! Am stat 6 saptamani internata acolo si am ajuns sa le admir pentru devotament.

Pe cealalta parte cu copii nascuti la termen am stat foarte putin, dar totul a fost ok. As recomanda de 1000 de ori partea de Terapie Intensiva. Toate mamicile cu bebeii mici le indrageam, ba chiar dupa ce ne-au mutat dincolo pentru externare le vizitam.

Am invatat foarte multe de la asistente si doctorita. Pe cealalta parte saloanele unde am stat sunt ok, curate, cu caldura si apa calda. Asistentele sunt de toate felurile, depinde cum nimeresti. In schimb pentru mine au contat mai mult conditiile unde era copilul decat unde eram eu. S-au ocupat de el, l-au schimbat, l-au hranit,etc. Recomand!

Ca incheiere, vreau sa zic ca le multumesc tuturor de la Terapie Intensiva pentru devotament! Norocul meu a fost si ca bebe a fost sanatos si a luat foarte bine in greutate!

PS: O mica povestioara ca sa intelegeti admiratia mea pentru doctor Dorobantu Ramona: cineva a abandonat un copil innecat, invinetit undeva pe scaune. In mod normal nu e datoria lor sa se ocupe pentru ca era de cateva luni copilul (ca varsta zic). In schimb doamna doctor a incercat sa il ajute. Sefa sectiei Filip a criticat-o foarte aspru ca de ce s-a ocupat, ca trebuia sa il trimita la alt spital, etc. Ca acuma au o gramada de hartii de completat. Si stiti care a fost raspunsul dansei? „Am crezut ca mai pot face ceva pentru el.”

(Anca, Oradea)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 9 Martie, 2017

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Ramona Dorobantu | Dr. Samuel Geza | Dr. Zoltan Kiss | Maternitatea Oradea | Oradea

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Polizu din Bucuresti, cu doctor Magurean

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook