Nastere prin Cezariana la Spitalul Elias in Iulie 2021

Am născut la spitalul Elias cu un domn doctor al cărui nume nu vreau sa îl menționez. Am apelat la serviciile dansului, prin rețeaua Regina Maria, la recomandarea altor mămici, prin trimestrul 2 de sarcina, pentru ca voiam o a doua opinie si doamna doctor care îmi urmărise sarcina era pro cezariana. Dupa cum mi-am dat seama ulterior si domnul doctor tot  procezariana era.

Pentru ca la prima morfologie mi-a ieșit risc de preeclampsie, luam 2 Aspenter pe zi ,recomandate pana in săptămânile 36-37 de sarcina. Domnul doctor,m-a pus sa le întrerup in săptămâna 32 si in săptămâna 33 am făcut tensiune gestațională, asa ca am stat câteva zile in spital si a  trebuit sa nasc prin cezariana pentru a reduce riscul de avc sau alte probleme.

Pe data de 30.06.2021 m-am prezentat la spitalul Elias pentru internare in vederea nașterii prin cezariana, programată de dansul pe data de 01.07.2021.La ultima verificare, care a fost cu 6 zile înainte, fetița era mai mare decât vârsta gestațională si avea peste 3 kg așa ca nu mi-am făcut probleme.

La naștere am avut totuși surpriza sa fie mai mică cu mai mult de jumătate de kg decât spusese medicul care mi-a urmărit sarcina. Slava domnului ca nu a fost nevoie sa stea la incubator, dar si pediatrul care a văzut-o ulterior a spus ca a fost mai mică decât vârsta gestațională spusa de medicii de la Elias.

Operația a decurs ok, mai puțin faptul ca toată lumea a așteptat sa primească bani, de la asistenta anestezistului la doamnele infirmiere, printre care una chiar mi-a cerut sa ii aducă soțul un pachet de țigări, când vine sa îmi aducă pachet. Singurii oameni din spitalul Elias care au fost ok si si-au respectat meseria au fost medicul anestezist, care chiar a venit sa verifice sa fie totul ok, si medicul neonatolog. In schimb toată lumea nu schimba nimic, nu venea sa facă curat, sa îți facă o injecție sau sa ajute cu ceva, dacă nu cotizai. Pe hol asistentele întrebau mămicile dacă au nevoie de calmante ca sa poată sa vina si sa primească in buzunar.Dacă le spuneai ca vrei sa limitezi numarul de calmante pe care îl iei pentru ca totuși vei ajunge acasă si acolo nu ai asistenta sa îți facă injecții, strâmbau din nas.

Experiența mea de a naște la Elias mi-a lasat un gust amar si nu pot spune ca as mai alege vreodată spitalul acesta. Cât despre medici, am înțeles de la o asistenta ca 90% din nașterile care au loc acolo sunt prin cezariana, citez: “parca medicii ăștia au uitat cum se naște natural, ei știu doar cezariana”. Nu e un spital in care se promoveze nașterea naturală, alăptarea sau alte lucruri care l-ar putea face „prietenos” pentru mamici si bebelusi.

La secția de neonatologie am întâlnit o singura asistenta care m-a impresionat plăcut si pot sa zic ca se vedea ca ii place ceea ce face, toate celelalte erau supărate si nervoase daca le puneai întrebări. O asistenta chiar s-a luat de o mămica ca nu i s-a adresat cu doamna asistenta, desi  mămica avea 33 de ani si asistenta avea sub 25 de ani. O alta asistenta chiar mi-a zis ca ce o sa fac când ajung acasă, ca dacă mi-a plăcut sa stau la … trebuie sa știu si ce am de făcut cu copilul, doar pentru ca fiind la prima naștere am îndrăznit sa pun mai multe întrebări si sa incerc sa ma asigur ca bebelina se mufeaza bine la San.

Vero

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 12 August, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Spitalul Elias

Articole Similare

Cezariana dupa nastere naturala - Bacau

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook