Nastere prin cezariana la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, cu Dr. Moarcas Mirela și Dr. Fodoroiu Razvan

Povestea noastră începe diferit….

Hotărâtă să nasc la privat, îmi efectuam controalele de rutină la o maternitate privată, însa la ultimele 2 controale ceva nu era în regulă. La 32 de săptămâni bebe M, aparea  cu restricție de creștere intrauterina, următorul control 34 de săptămâni și 5 zile a aparut  un început de hipertensiune arterială mai exact 160/90. La recomandarea medicului, în caz extrem și dacă mă simt rău, trebuia  să mă duc la urgențe.

Am ales inițial Spitalul Filantropia, am ajuns la urgente cu tensiune 180/120-190/110,  au început să ma monitorizeze, să îmi facă analize, si  a reieșit preeclampsia. Din păcate  insa, nu aveau locuri pentru nașteri premature. Între timp am cautat toate maternitățile de grad 3 disponibile în București.

De aici începe povestea mea cu Spitalul Universitar de Urgență București . Ajunsă la Universitar pe picioarele mele, la camera de gardă un medic rezident parcă ne aștepta, Dr. Fodoroiu Răzvan, un medic blând și cu o empatie fata de meseria aleasă. Au început și aici monitorizările, de la control uterin, la tensiune, am ajuns cu tahicardie și hipertensiune arteriala indusă de sarcină. Mi s-au administrat pastile pentru tensiune și pentru maturarea plămânilor lui bebe M, mi s-au prescris medicamente pentru tensiune și am facut testul Covid-19.

În data de 11.06.2021 m-am internat, si  de atunci  Spitalul Universitar mi-a devenit o casă, să zicem așa. In salon curățeniei, saloane cu 3 paturi și baie proprie, asistentele foarte amabile și drăguțe. Mi se administrau  zilnic injecții pentru plămâni, anticoagulante, no spa uri, pastile pentru tensiune, si  eram monitorizată, mi se lua tensiunea o data la 2/3 ore. Medicul rezident venea de fiecare data să mă vadă.

In data de 13.06.2021, la monitorizare,  fluxurile cardiace ale lui bebe M nu mai erau atât de bune, asa ca mi se repeta. monitorizarea destul de des, pentru ca  lucrurile începeau să se degradeze. Luni 14.06.2021,  m-am trezit, m-au dus la ecograf, bebe M cu restricție severa de creștere intrauterina, lichid amniotic la limita inferioară,  asa ca  mi s-a comunicat că azi voi naște și să nu mai consum nimic. La ora 12:40 m-a luat doctorul  din salon și m-a dus în sala de operații.

De aici încep pregătirile pentru marea întâlnire cu bebe M. Mi-au făcut rahianestezie, totul a amorțit și medici și-au început treaba la 13:24,marea întâlnire. Bebe M un pui de om care cântarea nici mai mult nici mai puțin de 1960g pentru un bebe de 36 de săptămâni, în schimb sănătos și voinic, cu un scor Apgar de 8/9. Am fost mutata la ATI pentru recuperare, mi s-au administrat perfuzii cu calmante și ceva împotriva deshidratării, mi se lua tensiunea și în caz de ceva luam pastile. După câteva ore asistente de la neonatologie aduceau  în saloanele de la ATI bebeii, atunci a fost prima data când l-am ținut pe bebe M in brațe și l-am pus la sân, fericire.

A doua zi am fost mutată în salon cu bebe M, aici a inceput  adevărata aventura de mamă. Am stat în spital cu bebe 9 zile, pentru a ne recupera greutatea, în total 11 zile în care eu am fost tratata extraordinar.Condițiile din  saloane m-a dus cu gândul la spitalele private. Recomand  Spitalul Universitar și medicii acestui spital. La următoarea sarcină tot acolo vom merge.

Lorena

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Duminică 1 August, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Mirela Moarcas | Dr. Razvan Fodoroiu | Spitalul Universitar Bucuresti

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Spitalului de Stat Daisy Hill Hospital, din orasul Newry

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook