Doua nasteri naturale la Spitalul Elias cu domnul doctor Filipescu
Ma numesc Florina M., am 32 de ani si as dori sa impartasesc povestea nasteriilor mele. Am doua fetite minunate, cea mare are acum 6 ani jumatate si cea mica mai are putin si implineste 3 anisori. Amandoua fetitele mele au fost nascute la Spitalul Elias, cu doctorul Filipescu.
Prima sarcina a fost urmarita de dr Vladareanu – este seful sectiei de ginecologie de la spitalul Elias, dar a plecat din tara – dansul calatoreste destul de des – si am nascut cu prietenul si colegul dr Filipescu. A doua sarcina a fost urmarita de la inceput de dr Filipescu, am mers la cabinetul privat al dansului. Cabinetul este dotat, ecograful fiind 4d. Pretul unei consultatii era 300 ron (consutatie, ecograf..).
Am nascut ambele fetite natural, cu anestezie peridurala. Am fost informata de la inceput ce kit de anestezie sa cumpar, nu toate sunt la fel de bune, sau la fel de acceptate de anestezist. O data facuta anestezia travaliul este usor de suportat.
La ambele nasteri au „roit” in jurul meu: moasa, asistenta doctorului, rezidentul si doctorul, cu randul desigur. La nici una dintre nasteri nu am avut travaliul f lung. Ambele nasteri ale mele au decurs normal, in momentul nasterii fiind prezente in sala si asistente de la neonantologie 2 sau 3, care preiau copilul imediat ce s-a nascut. As putea sa spun, acum, priviind diferite emisiuni cu nasterea prin America sau Anglia, ca noi in Romania suntem inca inapoiati, nasterea in sine fiind usor grabita: moasa are o legatura la masa de nasteri de care se tine strans si cu cotul iti apasa deasupra burtii, sub sani sa impinga afara copilul. Nasterea propriuzisa a durat putin in cazul meu- la ambele fetite, de ordinul minutelor, partea care dureaza mai mult este partea de dupa nastere: curatarea si cusutul de, adica 20 – 30 de minute si nu am avut decat 4 copci din cate imi aduc aminte.
Spitalul mi s-a parut ok, am stat intr-o camera cu doua paturi, destul de curat – spun destul de curat pt ca toaletele, ca la spital, erau cam murdare si saloanele cu aerul acela vechi.
Sectia de Neonatologie destul de dotata, exista camera de alaptat separata, unde intri doar cu halatele speciale de alaptat, o angajata te invata cum sa alaptezi, care este pozitia corecta, etc. De asemenea ti se demonstreaza cum sa ii faci baita puiului mic, iar doctora Neonantolog ii face o prima consultatie in prezenta mamicii si ii povesteste despre micul om…. Minusul gasit aici ar fi ca se da bebelusilor suplimentul de lapte cu acelasi biberon, total neigienic, si asta din pura lene a angajatelor sa faca atatea biberoane cati copilasi sunt.
Sederea in spital, daca totul este normal cu mamica si copilasul, este de 3 zile. Desteptarea este in fiecare dimineata la ora 5 pt ca asistentele fac toaleta dupa nastere tuturor mamicilor. La ora 6 este primul alaptat si apoi din 3 in 3 ore pana la ora 12 noaptea.
Doctorul (sau rezidentul, asistenta) te viziteaza zilnic, palpeaza abdomenul, te intreaba de simptome si ti se mai dau sfaturi la cum sa scapi de burtica post nastere, in ultima zi de stat in spital se scot si firele (acolo unde este cazul!) Urmeaza apoi controlul la 6 saptamani dupa nastere, care se poate efectua in spital sau la cabinetu doctorului care a urmarit sarcina.
Iesirea din spital se face pe baza dovezii ca ai inregistrat copilasul (la primarie, ti se da un bon doveditor pana iese certificatul de
nastere), ti se da carnetul de vaccinari si apoi incepe feeria unei noi iubiri: mamica si copilasul acasa!
Aceastea este povestea mea, sper ca va fi de ajutor si pentru alte viitoare mamici!
Cu drag,
Florina M ( Bucuresti)
Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.
Data publicarii: Sâmbătă 1 Ianuarie, 2011
Categorie: Nașterea Naturală
Etichete: Bucuresti | Dr. Alexandru Filipescu | Spitalul Elias
Articole Similare
Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook
Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.
Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina