Nastere naturala inainte de termen, la Maternitatea Bucur din Bucuresti

Va scriu acum dintr-un salon al Maternitatii Bucur. Sunt internata din 20 aprilie, atunci cand bebelina a considerat ca e vremea sa cunoasca lumea de afara. Doar ca momentul ales a fost cam…prematur.

In ziua aceea, adica la aproximativ 36 de saptamani de sarcina, am inceput sa am niste contractii foarte puternice, din 2 in 2 minute, care au culminat cu o sangerare. Am chemat ambulanta, contractiile deveneau tot mai greu de suportat…

Travaliul a fost foarte scurt, membranele s-au rupt, ceea ce a provocat o expulzie foarte violenta a placentei de uter, in urma careia eu am inceput o hemoragie foarte puternica.

Am fost anesteziata general, iar doctora impreuna cu echipa sa s-au straduit vreme de cateva ore bune sa stopeze sangerarea uterului. Am stat o noapte la reanimare, mi s-a facut o transfuzie de sange, am purtat sonda si branule cu diferite substante/antibiotice.

Acum ma recuperez ok. Partea cu adevarat trista a fost ca acea expulzie agresiva a afectat-o pe bebelina, care a fost dusa la terapie intensiva cu un ritm cardiac anormal, un Streptococ de tip B care s-a activat chiar in momentul nasterii premature, si o Proteina C reactiva.

A fost intubata, caci nu putea respira singurica, i se administreaza si acum antibiotic pentru cele 2 inflamatii.

Tubul de oxigen a fost scos dupa 5 zile, iar mie mi s-a spus sa folosesc o pompita pentru a incepe sa o hranim cu laptele meu. De 2 zile au adus-o la mine in salon, intrucat analizele au iesit mai bine, iar acum incerc sa o obisnuiesc sa pape direct de la san.

Este o bebelina puternica si sper sa fie asa in continuare. Este posibil ca in cateva zile sa obtin externarea, dupa ce se va finaliza tratamentul cu antibiotic.

Momentele acestea dificile lasa rani, insa important este sa gasim mereu resurse pentru a ne vindeca si pentru a merge mai departe. Si ce resursa mai buna decat o minune mica formata in propriul pantece care a luptat inca din primele zile de viata?

(Alessandra, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 30 Aprilie, 2018

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Maternitatea Bucur

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook