Nastere naturala la Maternitatea din Sibiu, cu medic rezident

Buna ziua mamici si viitoare mamici, vreau sa va povestesc cea mai frumoasa experienta din viata mea – nasterea primului copil. Locuiesc in Ramnicu Valcea insa din cauza parerilor contra care au ajuns la mine despre maternitatea din oras am decis sa nasc la Sibiu.

In luna a-8-a am fost la Sibiu, la maternitatea de stat de acolo pentru a vorbi cu un doctor. Acesta a hotarat ca ar fi mai bine sa raman in noaptea aceea acolo pentru a naste. Mi-a spus ca fatul era destul de maricel si putea respectivul doctor sa imi provoace nasterea si sa nasc natural.

Insa m-am speriat si am refuzat spunandu-i ca o sa vin cand voi fi si eu pregatita. Doctorul m-a chemat urmatoarea saptamana cand era tot de garda asa ca am refuzat categoric sa ma mai duc la el pentru ca aveam senzatia ca vrea sa nasc cand e el pregatit (adica de garda) si nu cand suntem noi (eu si bebe).

M-am rugat la Bunul Dumnezeu in toata aceasta perioada ca sa nasc usor si sa nu fie probleme pentru ca deja ma speriase ca bebele era cam mare..

Insa, pe 3 Septembrie, la 7 dimineata mi s-a fisurat membrana, nerupandu-se apa. Am plecat emotionati la Sibiu, pornind din Ramnicu Valcea. Acolo doamnele asistente m-au primit si au avut grija de mine chiar daca nu le-am dat spaga.. la ora 17.30 mi s-a rupt apa iar la ora 23.10 am nascut o fetita de 3.500 g, 55cm, nastere naturala.

In timpul contractiilor m-a supravegheat o doamna doctor rezident dar si o doamna doctor mai batrana (cam la 50 de ani) care tipa la mine ca disperata (ca merg prea incet, ca de ce m-am ingrasat 18 kg, etc).

La nastere au asistat o asistenta, o infirmiera si doamna doctor rezident care a fost o doamna calma, tanara, vesela. Nu cunosc numele lor si nici nu as vrea sa le dau din bun simt. Fiecare si-a facut treaba cum a stiut si a putut.

Am stat 3 zile in spital timp in care s-a facut curat in salon zilnic (dezinfectat, dus gunoiul, spalat, maturat) mi s-a schimbat o data lenjeria, in fiecare seara veneau si faceau baie bebelusilor.

Salonul era dotat cu baie (dus, wc, chiuveta) doua paturi, chiuveta in camera pentru baia bebelusilor, scaune si masa.

Recomand tuturor mamicilor maternitatea de stat din Sibiu. O maternitate curata, linistita, cu asistente si infirmiere care te ingrijesc fara sa le dai spaga.

Mentionez ca nu am dat bani nimanui si s-au purtat exemplar cu mine.

(Beatrice, Ramnicu-Valcea)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 17 Noiembrie, 2016

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Sibiu | Spitalul Clinic de Urgenta Sibiu

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Braila cu doctor Andoniu Cristinel

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook