Nastere naturala la Maternitatea Sibiu cu domnul doctor Chicea

Buna, sunt o mamica a unui baietel si in seara 22 februarie am simtit niste dureri foarte asemanatoare ca durerii de dinainte de menstruatie si eram sigura ca a venit momentul chiar daca termenul era 20 martie. Eram foarte obosita, dupa o zi de munca asa ca am zis doar sa dorm putin pentru a acumula putere.

Asa a si fost, pe la 3.30 dimineata m-am trezit cu dureri mai mari dar nu erau la un intervat regulat. M-am mai plimbat prin casa pana la 4.30-5 sa fiu sigura ca sunt dureri pentru nastere si l-am trezit pe sotul am luat geanta deja pregatita si am fugit la maternitate. Acolo asistentele si doamna doctor de la primiri dormeau.

Pana s-au trezit pana m-am dezbracat pentru consult s-a facut 6. Eram deja dilatata de 5cm mi s-a spus si m-au trimis in sala de travaliu.

Am ajuns acolo, a zis sa stau limistita ca la 7 se schimba turele si o sa-mi faca clisma si o sa ma consulte inca o data. Eu am zis si insistat ca vreau clisma si am avut si niste fiole cumparate care se introduceau pentru usurarea nasterii. Dupa multe lamuriri si citirea instructiunilor ca nici nu stiau despre ce e vorba mi-au introdus prima fiola pentru dilatare iar apoi a urmat clisma.

Dupa clisma au inceput varsaturile. Iar apoi vroiam sa ma consulte pentru ca deja simteam ca vine momentul, deoarece incepeam sa ma screm singura dar ele linistite imi ziceau: „Ai venit la 6 si tu la 7 vrei sa si nasti”.

Intre timp s-au schimbat turele la 7 cum au zis si ele isi beau cafeaua..eu m-am asezat langa ele in picioare si insistam sa ma mai consulte pentru ca deja incepuse sa-mi curga sange pe picioare. Ele nici nu ma mai bagau in seama noroc cu un medic rezident care a a venit si m-a consultat si a zis ca a venit momentul si asa a si fost doar ca a fost nevoie si de medicul de garda pentru ca deja pulsul copilului scazuse la 40 si trebuia sa fie undeva la 90-100 si au inceput sa se ingrijoreze spunandu-mi ca daca medicul de garda zice sa facem cezariana facem de urgrnta cezariana.

Dar am avut noroc si a venit domnul doctor de garda, a bagat mana si copilul a iesit fara sa mai imping. Puteam sa nasc dinaninte dar s-a blocat undeva cu caputul si degeaba impingeam eu pana atunci. Pana la urma a fost bine dar eu nu sunt de parere ca trebuie sa nasti cu moase sau rezidenti. Tot nu au experienta unui medic specialist.

(Ioana, Sibiu)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 30 Aprilie, 2015

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Radu Chicea | Sibiu | Spitalul Clinic de Urgenta Sibiu

Articole Similare

Doua nasteri naturale, la Maternitatea din Slatina, cu Dr. Adam Mouschel

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook