Nastere naturala la Spitalul Caritas cu d-na Dr. Astanoaie

ALEX s-a nascut intr-o zi friguroasa de … noiembrie la fostul spital Caritas, asistat de dna Doctor Astanoaie .

Eu mi-am dorit dintotdeauna sa nasc natural, asa ca m-am inarmat cu o voita de fier ,m-am pregatit sufleteste si am asteptat sosirea printisorului.

Cu inima cat un purice, foarte, foarte speriata, am intrat sala si am asteptat , am tot asteptat sa vina si el nu prea vroia (cred ca-i placea prea mult acolo unde era ). Intr-un final dupa un travaliu de 10 ore sa hotarat totusi sa vina pe lume , numai ca nu a vrut sa respire singur , atunci sa creat o agitatie in jurul meu , toate instinctele mele imi spuneau ca ceva nu este in regula . Nimeni din familie nu stia ce se va intampla cu noi pentru ca nu am mai avut timp sa-i anunt.

Plangeam in hohote si nu ma mai puteam controla. Imi era frica sa nu pateasca ceva Alex. Cu toate eforturile mele si ale echipei din jurul meu, nu reuseam sa ma linistesc. Pacea mi-am regasit-o in momentul in care i-am auzit primul tipat. O liniste sufleteasca deplina m-a invaluit; abia atunci am vazut soarele care se inghesuia pe fereastra si am stiut ca de-acum totul e perfect sau aproape perfect! In momentul in care medicul a taiat cordonul ombilical, am simtit un vid in mine, ca si cum ma prabuseam de la o mare inaltime. In acea secunda am reizbucnit in plans, iar doctora mi-a spus: „Linisteste-te, Mela, ai un baietel foarte frumos!” . Radeam si plangeam in acelasi timp.

Vrei sa-ti vezi baietelul?” a intrebat nu mai stiu cine. Auzi intrebare! Toate visele si sperantele si intrebarile adunate de noua luni de zile mi-au navalit in acea secunda in minte. Era in mainile medicului neonatolog, ridicat putin in sus si o raza de soare se oprea exact pe el. Era micut, neted , roz si cu gura pana la urechi. Isi anunta din toti plamanii venirea lui pe lume. Era deosebit de frumos, era perfect si era al mea! Plangeam in hohote de fericire. Toate temerile mele din timpul sarcini se risipisera.

Mii de ganduri mi se invalmaseau in minte. E frumos. Va creste mare. Va fi deosebit. Va aduce o schimbare in jurul lui. Oare nu-i e foame? Seamana perfect cu taica-sau. Pare perfect sanatos. E cel mai frumos baietel din lume. E asa de roz! Tipa ca un copilas perfect. Oare pot sa-l tin in brate?Toata lumea din jurul meu se chinuia sa ma asigure ca totul e in regula, dar eu nu mai auzeam decat plansetul victorios al lui si nu vedeam decat fetisoara lui pe care noua luni de zile doar mi-o imaginasem.

Nimic nu mai conta pe lume cu exceptia lui! Mi-am uitat toate spaimele ! Apoi cineva , nu mai stiu exact cine ,mi la adus la piept. Ii simteam obrajorul lipit de obrazul meu si ma temeam ca nu cumva lacrimile mele sa-l raneasca. Pielicica lui era atat de fina! Si avea un miros aparte. Respiratia lui se lipea de obrazul meu si nu ma miscam de frica sa nu-l deranjez. Era fierbinte si caldura lui imi strecura in suflet un sentiment nou, nemaiintalnit pana atunci. M-am gandit si la tati: ce fericit va fi si el! Am stat asa, lipite unul de altu nu mai stiu cat, oricum prea putin pentru mine. L-au luat din bratele mele si in urmatoarea secunda m-am panicat: ce vor sa-i faca? Dar m-au linistit medicii: trebuie examinat complet. Atunci m-au anuntat ca totul este perfect si ca ma vor duce in salon.

Acestea au fost primele minute petrecute alaturi de ingerasul nostru si va asigur ca imi amintesc totul in cel mai mic detaliu ca pe un film pe care il rulez adesea in cinematograful mintii mele. Nu voi putea uita niciodata prima secunda in care ochii mei au poposit pe fetisoara lui cea dulce. E o imagine intiparita pe veci in sufletul meu. Cele mai puternice emotii din viata mea le-am trait in acele momente si nu cred ca ele se pot compara cu altceva!

ALEXANDRU este miracolul care ne-a bulversat existenta si a dat un nou sens vietii..

(Melania, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 1 Ianuarie, 2011

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Mariana Astanoaie | Spitalul Caritas

Articole Similare

Nastere naturala la Spitalul Caritas cu d-na Dr. Astanoaie

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook