Nastere Naturala Maternitatea Buzau Septembrie 2021 Dr. David Gigel

Povestea mea incepe într-o vineri dimineața când am ajuns la maternitate cu membranele rupte și dilatație 1 fără contracții.M-a luat în primire o asistenta care mi-a făcut internarea și a verificat dacă bebe este în regula.

Când am ajuns în sala de nașteri o moasa m-a consultat și la un anumit  interval de timp îmi puneau un aparat pe burtica care îmi verifica intensitatea contracțiilor și bătăile inimii la bebelus. Fiind prima sarcina aveam emoții combinate cu o mica teama, pentru ca vroiam ca eu și bebe sa fim bine.

Nu a durat mult și în jurul orei 8 a inceput travaliul care a fost foarte dureros. In tot timpul acesta veneau foarte des și  verificau dacă sunt bine, si dacă e în regula bebe. Acest lucru m-a surprins în bine. Ma asteptam sa nu se comporte atât de amabil întregul personal, având în vedere ca nu am băgat nimic în buzunare asa cum se obișnuiește din păcate în tara noastră.

Travaliul s-a prelungit pana la ora 12 si  din cauza ca aveam dilatație mica de 5 cm și fiind copilul pregătit de naștere au fost nevoiți sa ma taie ca să evite sa ma rupt. La naștere m-au asistat 2 moașe, 2 asistente și medicul de garda, domnul Dr. David Gigel, un medic extraordinar care a  si intervenit și nasterea a decurs normal.

Bebita a venit la ora 13.00 având  o lungime de 52cm și  o greutate de 3780 g. Dupa naștere moasa m-a cusut și m-au pus în pat pentru 2 ore, timp  in care ce ma masam pe burtica pentru a ma curata.

Domnul Dr. David a venit și după naștere sa ma consulte  si mi-a plăcut ca si-a dat interesul cu adevărat.

După aproape 4 ore de la naștere m-au dus la salon și la puțin timp mi-au adus bebita. Am fost plăcut surprinsa și de personalul de acolo, curățenie în salon,tv, frigider, baie. In salon ne puneau doar câte 2 mamici și personalul venea regulat și ne intreba dacă suntem bine și dacă avem nevoie de ceva. Ne serveau 3 mese pe zi cu meniu special  pentru mămici lauze.

Am stat internate 8 zile din cauza unei infecții pe care i-am transmis-o bebitei. Personalul și mămicile cu care am stat pe rand în salon m-au ajutat mult sa trec cu bine peste stres și o posibila depresie post-partum.

Maternitatea din Buzău m-a surprins plăcut din toate punctele de vedere și mi-a dovedit ca mai există persoane care nu au uitat sa fie „oameni”.

Irina

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 18 Noiembrie, 2021

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Buzau | Dr. Gigel David | Maternitatea Buzau

Articole Similare

nastere

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook