Nastere Naturala Polizu Noiembrie 2021

Am nascut la Spitalul Polizu de doua ori odata in 2017 si odata in Noiembrie 2021.

Vreau sa spun ca la prima naștere am avut parte de un personal foarte dedicat, m-au ajutat mult cu sfaturi si au avut grija de mine si de bebe. Insa din păcate la a doua nastere nu a mai fost totul chiar atat de roz.

Totul a început inca de la camera garda, unde am fost întâmpinata de doua asistente vizibil deranjate ca le-am trezit din somn. După ce mi-au făcut fisa de triaj m-au rugat sa ies afara pe hol si sa il astept pe doctorul de garda sa ma preia.

Intre timp cat am așteptat sa vina doctorul, contractiile au început să fie tot mai dese si dureroase asa ca am batut la usa camerei de garda si le-am spus asistentelor despre starea mea, iar una dintre ele mi-a raspuns cu nosalanta ca trebuie sa astept in continuare pe hol sa vina doctorul.

Doctorul care m-a preluat nici macar nu s-a prezentat, si m-a pus direct pe masa de consultati si apoi la eco pentru a vedea cum este pozitionat bebe. Dupa aceea, mi-a spus sa ma schimb si sa merg la sala de nasteri.

Am avut parte din pacate de o nastere care nu a fost asistata de doctorita mea din cauza, „condițiilor covid,, si pun  in ghilimele pentru ca am nascut dimineața, si desi doctorita mea urma sa intre in tura dimineata, nu a fost anunțata de către personalul medical despre mine.

Tin să menționez ca am vorbit cu ea la telefon pe tot parcursul travaliul de cand am plecat de acasa la ora 04, pana am ajuns  in sala de travaliul. Dansa astepta fie sunata de catre colegi ca sa primească ,,ok ul” si sa poate veni la spital, tura ei incepand la ora 07. Cand am întrebat daca a fost anuntata si dansa, mi s-a spus ca au luat legătura cu ea, lucru pe care insa nu l-au facut de fapt.

Am fost ,,abandonata” in sala de travaliul dupa ce mi-au pus acel aparat  pentru a-mi monitoriza contractile, si am  fost lasata singura pana in momentul in care am strigat după o asistenta pentru ca începusem sa simt  ,,nevoia” sa împing.

Am fost mutata in sala de nasteri unde mi-a fost pusa o perfuzie cu No-Spa si mi s-a spus sa astept sa vina domnul doctor, care m-a preluat de la camera de garda. In acest timp am cerut apa si mi s-a spus de către o moasa ca nu am voie citez ,,nu iti dau apa, ce vrei sa vomiti pe masa de nasteri?…”

La un moment dat, cand eram pe masa de nasteri si împingeam am simtit ca rămân fără aer asa ca mi-am dat masca sub nas la care aceeasi moasa acra a strigat la mine sa imi pun masca la loc. I-am răspuns ca simt ca ma sufoc si nu am aer, iar răspunsul acesteia a fost  ,, ce crezi ca noi nu rămânem fara aer si tot stam cu masca”…

După ce am nascut domnul doctor m-a cusut pe viu si am simțit de fiecare data cand acul imi strapungea pielea, insotit de niste dureri groaznice. La scurt timp dupa ce a terminat doctorul sa ma coasa, am fost mutata in salonul pentru lauze si singura persoana care a avut grijă de mine a fost o infirmiera care venea la ceva timp sa ma întrebe dacă am nevoie de ceva si imi aducea apa de câte ori aveam nevoie.

Tin sa menționez ca in tot acest timp nu am fost văzută de nici un doctor pana cand a intrat in tura doctora care mi-a urmarit sarcina si si-a  dat acordul sa pot fi mutata in salon cu bebe.

In schimb cand am ajuns in salon cu bebe, personalul de la neonatologie a avut grijă de bebe cum trebuie m-au ajutat cu sfaturi. Din acest punct de vedere nu am decât cuvinte de lauda la adresa personalului de la neonatologie. Insa din păcate nu pot spune acelasi lucru și despre personalul care s-a ocupat de nastere.

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 24 Ianuarie, 2022

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Maternitatea Polizu

Articole Similare

Experienta Negativa
Experienta Neplacuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general neplacuta despre Nașterea Naturală.
nastere

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook