Nastere Naturala Spitalul Judetean Sibiu August 2022 Dr. Diana Lodromanean

Buna ziua.
Sunt mama unui baietel sanatos si super activ in varsta de 18 luni.
Am nascut natural la Spitalul Judetean din Sibiu, unde pot spune ca, conditiile sunt destul de bune, mai ales dupa renovare,  exceptand mancarea care lasa de dorit si unele lipsuri cum ar fi hartia igienica in baie, sapun etc.

Fiind prima nastere, n-am stiut exact ce urmeaza sa se intample. Am ajuns la Spitalul Judetean Sibiu,  in jurul orei 19:00, cu membranele fisurate. Mi-au facut fisa de internare, ecograful la bebe si am fost insotita de o doamna infirmiera catre sala de nasteri. Acolo mi-a fost pusa o branula si am stat pana pe la ora 22:00, dupa care am fost trimisa pe salon.

La ora 00  s-a rupt apa, am sunat la sonerie pentru a veni doamnele asistente. Am fost pusa la ecograf, ecograful fiind facut de un medic rezident nicidecum de doamna doctor care era de garda in noaptea aceea, dupa care am fost transferata in sala de nasteri. Intre timp au inceput sa apara si contractiile, tot mai dese. Travaliul a durat in jur de 4h, timp in care a mai venit moasa sa vada in ce stare sunt. Dupa alea 4 h a aparut si doamna doctor, putin sictirita sau plictisita zicandu-mi ” Ce te vaiti doamna atat? N-ai stiut ce inseamna o nastere naturala, nu te-ai uitat pe youtube?”

M-am abtinut cu greu sa nu zic ceva🤐dar moasa a fost tare amabila, mi-a spus exact ce am de facut, cand sa imping etc si bebe a venit rapid pe lume. A fost luat de doctorul neonatolog, cantarit, masurat si mi-a fost adus dupa vreo 30 de minute. Mi s-a explicat cum trebuie atasat bebe la san. Dupa alte 30 de minute am fost trimisa pe salon. Aici am avut noroc de asistente foarte amabile si atente la nevoile mele si ale bebelusului.

Am putut alege intre un salon cu 2-3 paturi sau un salon unde pot sta doar eu cu bebelusul, bineinteles contra cost si am ales salonul cu 1 singur pat, baie proprie, patut pentru bebe, tv. Am apreciat faptul ca in prima seara ne-a vizitat si doamna doctor care mi-a urmarit sarcina, dansa fiind in concediu,  o doamna doctor de nota 10+.

In fiecare seara ii se facea baie bebelusului si mi s-a explicat exact cum trebuie ingrijit buricul. In cazul in care bebe nu se satura de la san sau daca lactatia n-a pornit doamnele asistente aduceau lapte praf din 3 in 3 h.

Precizez faptul ca asistentele n-au primit nicio atentie din partea mea. Asadar, per total a fost bine, asistentele super de treaba si empatice, doar atitudinea d-nei doctor a lasat de dorit.
Zi frumoasa!

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 22 Martie, 2024

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Diana Lodromanean | Sibiu | Spitalul Clinic de Urgenta Sibiu

Articole Similare

Experienta Neutra
Experienta Neutra - aceasta poveste relateaza o experienta in general neutra despre Nașterea Naturală.
bebelus

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook