Nastere Cezariana Spitalul Elias Iulie 2021 Dr. Pop Ciprian Began

Mi-am urmărit sarcina la o clinica privată pana la săptămâna 38, urmând sa nasc apoi  la Filantropia cu doamna Dr. Safta Valentina, prin naștere naturală provocată, pentru ca apoi dansa intra in concediu.

Totul părea perfect, bebelușul creștea, se dezvolta bine. La 38 de săptămâni și 3 zile, au început contracțiile ușoare, însă nu eram in orașul meu. M-am oprit la cea mai apropiată maternitate, unde medicul de garda m-a consultat, nu eram dilatata. Mi-a făcut și o ecografie, unde a constatat ca bebelușului ii lipsea Ductul venos, lucru pe care îl știam încă de la prima morfologie, însă nu ne dăduse mari bătăi de cap.

Dansul mi-a spus ca nu ar fi bine sa nasc natural, bebelușul ar fi putut sa intre in stres fetal in timpul travaliului și doamne ferește, sa-l pierdem. Atunci am pus mâna pe telefon și am sunat-o pe doamna doctor, care mi-a spus, citez : “orice copil e supus riscului sa intre in stres fetal, nu e cu nimic deosebit ca ii lipsește ductul. Nu facem cezariana. Dacă e sa-l pierdem, îl pierdem oricum”.

Când am auzit asta, am renunțat instant. Atunci, medicul de garda, un om deosebit, domnul Dr. Karaouni Ahmad Ali, mi-a spus ca nu ar vrea sa nasc la maternitatea unde lucrează el, pentru ca in cazul in care apar complicații, nu au aparatura necesară pentru cardiologie, iar drumul pana la București ar putea fi fatal, apoi fără sa am vreo legatura cu acesta, ci doar din simplul fapt ca e OM, la ora 21, l-a sunat pe domnul Dr. Pop Ciprian Began, care profesează la Spitalul Elias, Dr. Karaouni fiind fost medic rezident al dansului, si l-a rugat sa ma vadă si sa ma opereze dansul de cezariana.

Zis si făcut, la 39 de săptămâni si 1 zi, m-am prezentat la Spitalul Elias, la domnul Dr.Pop Ciprian Began, m-a consultat, mi-au făcut testul COVID, iar următoarea zi, la 20:48 s-a născut minunea mea, perfect sănătos, un băiețel de 3.710kg.

Eram programată dimineața la ora 8, însă au intervenit urgente, iar dansul m-a rugat, dacă se poate sa amânăm pentru mai spre seara, pentru ca nu ar vrea sa se grăbească sau sa fie mult prea obosit. Asa ca am acceptat fără sa stau pe gânduri. Și-a chemat chiar si medicul rezident de acasă, a fost minunat, nu am decât cuvinte de lauda la adresa domnului doctor.

Dupa ce l-au scos, mi l-au dat sa îl pup, sa îl miros, ne-au făcut chiar și câteva poze. După cezariana, tot dansul mi-a dat puterea necesară ca a doua zi la ora 10, deci după 14h de la operație, sa ma ridic si sa merg sa îmi văd bebelușul, sa îl hrănesc. La neonatologie, am avut si surprize neplăcute, dar nu a avut importantă. O doamna asistent de la neonatologie, mi-a intrat adânc in suflet, își făcea meseria cu drag si tot dansa m-a învățat sa atașez bebelușul la sân.

Cât despre spital in sine, într-adevăr, nu are cele mai bune condiții, este un spital vechi, nu este curat peste limite, doar unele saloane au aer condiționat, iar dacă ai ghinonul sa nimerești într-un salon fără, vara la 35+ grade și gravida fiind, e îngrozitor. Pe holuri mai alergau grăbiți și câțiva gândaci, toaletele nu sunt prea in regula nici ele, este o singura baie pe tot palierul, însă lucrurile astea nu au mai contat pentru mine, nu m-am dus sa găsesc lux, m-am dus sa nasc un copil sănătos, sa îmi cunosc comoara și in privința asta, nu am absolut nimic de reproșat.

Chiar ieri am mers cu bebelușul la un control cardiologic, iar absenta ductului venos nu ne-a afectat deloc. Astăzi avem 3 luni, 7kg și un zâmbet imens de fericire, de sănătate și de mulțumire omului care ne-a adus împreuna : Dr Pop Ciprian Began!

Ana

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 29 Octombrie, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Ali Ahmad Karaouni | Dr. Pop Ciprian Began | Dr. Valentina Safta | Spitalul Elias | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook