Nastere prin operatie cezariana, la Maternitatea Targoviste

Experienta nastere cezariana Targoviste: 31 Mai dimineata, bagaj si sot la purtator, la camera de garda am facut fisa apoi am fost la garderoba si trimisa intr-un salon pe un pat sa astept. Erau si alte viitoare mamici cu nastere naturala, lasate prin paturi sa astepte si sa indure durerile, ca de! „au vrut natural domne” zise o doamna asistenta.

Mi-au luat sange, urina si apare si domn’ doctor sa ma consulte apoi dispare, si sunt pusa sa astept pe pat acolo. Apoi vine o doamna si ma duce intr-o camera preanestezie, isi fac aparitia doua doamne o asistenta si a doua mana a doctorului, se pregateste sa imi puna sonda, intre timp asistenta ma intreaba daca m-am pregatit.

„Vezi ca doamna o sa fie in sala de nastere sa fii atenta cu ea, si eu o sa fiu acolo, te-ai pregatit pentru noi? Si pentru anestezie te-ai pregatit?” am fost atenta cu cele doua, dar asistentei nu i-am vazut mutra in sala de nastere. Plus ca am facut un schimb de bani ca la magazin, ei i-am dat 50 lei si am realizat ca am ramas cu bani de 10 lei pentru anestezist, la care ea „Nu-i problema, da-mi mie de 10 lei si ia inapoi hartia de 50 lei” 🙂

Vine anestezistul imi prezinta variantele, aleg epidurala si sunt dusa in sala, pusa pe masa tinuta de o asistenta pentru a face anestezia, reusita de la prima intepatura uff am scapat.

In sala o gramada de lume si de fete noi, nimeni nu vorbea cu mine in afara de domnul doctor…gata vine momentul sa taie si eu astept cu nerabdare sa imi vad buburuza, nu trec 10 minute ca o scoate si o aud plangand (11:30) ei bine de atunci am plans in hohote 3,380 kg 51cm.

Pe ea o pune la aspirat in fata mea o cantareste, masurat tot si mi-o aduce mai aproape sa o vad apoi dispare. La 12:00 sunt gata si eu .. dar mai asteptam 30 de minute ca nu erau paturi.

Vine patul si sunt dusa la postoperator cu perfuzii si pungi de gheata pe burta. Vine domn doctor isi ia ramas bun si lasa indicatii sa fiu tratata bine, bineinteles ca dupa ce a iesit pe usa nu se mai uita nimeni la mine. Apare si sotul vorbim, intreb de copil si totul este bine.

Apoi zic asistentele ca cezarienele trebuiesc mutate in salon ca vin altele. Sunt dusa in salon si lasata acolo, mai vine o asistenta sa schimbe perfuziile uneori, in tot acest timp ma intreb unde-i copilul meu si aflu ca imi va fi adusa abia a doua zi.

Spre seara vine domnul doctor sa vada ce fac, si face putin scandal cu asistentele ca bineinteles nu aveam gheata schimbata. Ei bine a fost cea mai lunga noapte din viata mea nu am dormit deloc desi in perfuzii aveam ceva pentru somn, apar durerile dar suportabile, cea mai mare durere a fost ca am vazut bebelusa a doua zi, m-am recuperat imediat dupa operatie a durut putin prima data cand m-am dat jos din pat dar apoi nu am mai avut nimic.

Regret putin ca am facut cezariana, toata sarcina am sustinut ca vreau natural si domnul doctor a zis ca am toate sansele, bebelina se intorsese de la 33 de saptamani, colul se scurtase, bazinul era perfect, toate erau aliniate bine.

Surpriza a fost la 39 saptamani si 4 zile cand domnul doctor a zis ca nu crede ca pot sa duc o nastere naturala, ca bebe este prea mare pentru mine 3,400 kg arata la ecograf, ea s-a nascut cu 3,380 kg, asa ca m-a chemat a doua zi la cezariana… asta regret, a fost asa dezamagitor ca nu ma pregatisem pentru o cezariana.

(Silvia, Targoviste)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 10 Iulie, 2017

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Spitalul Judetean Targoviste | Targoviste

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook